Internet-versie van ik in Chichester English version

24-9-2001 26-9 9-10 12-10 18-10 16-11 07-12


Datum: maandag 24-9-2001

Ik heb nu wiskunde, maar het is een beetje saai. Daarom start ik nu ff een internet-log voor mijn geweldige ervaringen hier in Chichester.
Vanochtend had ik Languages & communications, we hebben een 'Assignment' gekregen. Het was een opdracht om een presentatie te maken die vanaf 8 oktober voor de klas wordt gepresenteerd. Aangezien Sonja & ik vanaf volgende week (1 okt.) dat HNC/HND gedoe gaan doen, heeft het dus weinig zin om zo'n presentatie super-de-luxe voor te bereiden. We zijn al wel bezig geweest, onze presentatie gaat over de Nederlandse Taal.
Sonja is druk aan het internetten, mag officieel niet, maar nu vast wel, want mevrouw Jill Gask weet dat we vrijwel 95% al gehad hebben. En kloten met een computer kunnen we ook wel.
Ik ga vanmiddag m'n eerste Engelse Les bijwonen, maar daarvoor nog even langs Mike Sutcliff die meer weet over welke modules we wanneer gaan volgen enz. Dan krijgen we ook te horen welke avonden we de HNC-modules moeten doen.
Ik stop d'r mee voor nu, jullie krijgen nog wel mail!

Liefs, kusjes enz. enz.
Sandra.Datum: 26-9-2001

Ben ik weer...
Over een maand kom ik terug! Voor een weekje, maar toch, het klinkt leuk... Ik ga StenaLine vanddag waarschijnlijk even bellen. Gisteravond had ik m'n eerste HNC-les. We waren in totaal met 8 mensen ofzo, was wel gezellig. Ik heb m'n officiele avondeten om kwart over 9 gisteravond gehad. Om half 5 had ik al 2 boterhammen gegeten, met aardbeienjam! En ik had een zakje studentenhaver gehaald, d'r zaten ook pinda's in. Smaakte best vreemd bijelkaar... Straks om 11 uur is de inschrijvings-procedure-dinges voor de HND en daar moeten Sonja & ik ook ff heen. Bij het international department zeiden ze in het begin van deze week al dat het waarschijnlijk niks extra gaat kosten, en we hoeven niet eens alle examens te doen. Natuurlijk wel de opdrachten en af en toe kunnen we gewoon kiezen tussen een examen en een opdracht. Maar als ik met de boot van vrijdag 26 oktober ga, dan ben ik op zaterdag om 2:14 ofzo in Amsterdam. Ik kan ook met de avondboot op zaterdag, dan ben ik ZONdag om die tijd in Amsterdam. En ik betaal waarschijnlijk met m'n mastercard ofzo. Dat zie ik vanmiddag wel. Ik heb tot 3 uur les en dan 's avonds van 6 tot 9 dat HNC. GrTn voor nu,
Sandra.


Datum: 9-10-2001

Hallo Mensen!
Ik heb nu ff 10 minuten pauze tussen twee uur les. We zijn heel prachtig aan het tekenen geweest. Met verschillende kleurtjes een diagram tekenen is best wel inspirerend... Maar het gaat erom dat het er een beetje duidelijk uitziet, toch? Okee dan. Dit HND gedoe is wel fijn, ook al lijkt het toch echt superveel op school & leren. Zo heel veel hebben we nou ook weer niet te doen, maar het wordt vast nog wel druk. Gisteravond heb ik het tweede Harry Potter boek gelezen (Chamber of Secrets). Misschien ga ik vanavond de derde lezen, maar dan moet ik een beetje vroeg m'n bed in. Morgenochtend kan misschien ook, ik heb pas om 1 uur Engels.
-End-


Datum: 12-10-2001

Haihoi
Gisteravond eerst dat Tai Chi gedoe gecheckt, maar we konden het niet vinden en toen we er achter waren waar het zou moeten zijn, hadden we geen zin meer... Dus we zijn om kwart over 8 maar gaan internetten. Ik moest voor een Assignment vlak voor de vakantie een bedrijf beschrijven, met diagrammen enzo. Ik ken geen bedrijven hier, dus heb ik Brink maar genomen. Ik heb gistermiddag nog heel even (vlak voordat ik engels had) gekeken op internet. Er was best wel wat leuke info, maar een echte beedrijfswebsite heeft Brink voor zover ik nu weet niet. Na het mailen naar jullie enzo gisteravond, ben ik samen met Sonja naar Havana geweest. Daar was het super druk, Spaanse avond! Maar wel heel gezellig, ondanks dat ik weigerde om te dansen. Straks ga ik eerst weer ff wat geld op m'n Engelse rekening storten, daarna weet ik nog niet. Maar ik ben wel van plan dat vierde boek uit te lezen. En ik moet (wil) morgen ook weer ff hierheen om dat voor dat Assignment te doen, wat dat wordt ook wel tijd...
Maar goed, ik stop d'r weer mee voor nu, groetjes enz
Sandra.


Datum: 18 oktober 2001

Heej
Beetje vervelend dat de comp nu een beetje gecrasht is...
Maar goed, ik kan nog wel gewoon vrolijk doortypen. Ik mis nu eigenlijk een IELTS-les, maar daar hoefde ik volgens mij ook niet heen. En ik word er toch alleen maar misselijk van ofzo. Maar jullie snappen hem vast wel, hoop ik. Vanavond is er weer Spaanse avond en nu gaat m'n fototoestel-dinges mee. Alles wat ik vanavond nog overhou aan foto's, maak ik zaterdag op de braderie/kermis wel op. Ik ben nu geloof ik een beetje oververmoeid, en ze vonden het gisteravond geloof ik absoluut niet fijn dat ik zo laat nog aan te telefoon zat, maar daar komen ze vast wel weer overheen. Ik kan nog 75 papiertjes uitprinten voordat ik moet gaan betalen. En ik wil ff weten welke films ze straks draaien op de Stena Line boot. Maar dat is niet superdringend ofzo. En ik zwam weer een lekker end weg, okeeee.
Groetjes,
Sandra.


Datum: vrijdag 16 november...

Hallo beste mensen!
Hier ben ik weer. Vorige week was weer ff wennen want de week daarvoor had ik Half Term (Reading Week, maar da's ook vrij) en toen was ik weer fijn in het geweldige Nederland waar de mensen gewoon rechts rijden en Nederlands praten. En natuurlijk had ik iedereen gemist, was de hond erg blij om mij te zien en heb ik totaal geen huiswerk gedaan. Lang leve de vakantie.
Op de heenweg stonden we in de file (ik zou door mijn gastmoeder weggebracht worden en die vond het wel een goed idee om nog even in bad te gaan) waardoor ik de trein miste... De volgende trein kwam een beetje laat in Londen aan, en toen moest ik dus ook nog van Londen Victoria naar Londen Liverpool Street Station. Dat duurt vreselijk lang per bus, als de bus al op dat moment langs de goede halte komt. Uiteindelijk de metro genomen, maar toen vertrok de trein richting Harwich al. Nog een taxi geprobeert, ik had nog 20min ofzo. Die meneer mij vriendelijk verteld dat dat 3 uur duurt en ongeveer 1200(!!) pond kost... Fijn, heel fijn. Maar okee, ik m'n ouders weer gebeld en een nachtje in een Youth Hostel geslapen. De volgende ochtend zo snel mogelijk naar Liverpool Street Station gehaast, en yes, ik was daar een half uur te vroeg. Zucht. Op de terugweg naar Engeland had ik zoiets niet erg gevonden, maar naar Nederland toe...
Officieel moet ik nu schoolwerk bla doen, allemaal Assignments die ik in moet leveren. Van 10 t/m 14 december is het examen week, maar je mag alle aantekeningen, opdrachten en evt. boeken erbij gebruiken, dus dat is niet zo heel erg zenuw-slopend-achtig. Gisteravond ben ik niet naar de Spaanse avond geweest, ik had al de hele middag (oke, van 3 tot 5) aan een Assignment gewerkt, geen Sonja gezien, en Daphne belde op om te zeggen dat ze best moe was. Dat kwam op zich wel goed uit, want m'n moeder zou bellen. En dat kan dus wel een uur duren, ook al stond m'n moeder op het punt om d'r stem te verliezen. Ondertussen ben ik een beetje verkouden (nog steeds/alweer) en dat zit op dit moment in m'n neus, hoofd en keel. Lekkerrr. Vanavond een feestje bij iemand thuis (Stef, die zit in mijn oorspronkelijke klas BTEC National Certificate in Computing) en Sonja + ik moeten onze eigen drank meenemen. Ik heb Sonja vanochtend ook nog niet gezien, ik ga d'r straks even bellen, hoop niet dat ze ziek is ofzo.
Op de boot terug heb ik Atlantis: The Lost Empire gezien. Ik ga 15 december of 22 december weer naar Nederland voor de Kerst (en om Sinterklaas te vieren!!). Officieel doe ik nu NVQ3 (= Engels en duurt 3 weken + een examen) hier, 'tis maar dat je het weet.

Geweldige Groeten van hier,
Sandra.


Datum: 7 december 2001!

Joehoe leuke mensen.
Nog een fijne Sinterklaas!!
En ook al zit ik hier ver weg, aan de overkant, in Engeland (rijmt!!!) ik heb lekker ook Sinterklaas gevierd. En ook nog een lekkere Chocolade Letter gehad! Jippie, wat zijn we weer blij. Met 4 mensen (t.w.=te weten= Sonja, Daphne, Heleen en ik) hebben we lootjes getrokken en met 5 mensen (Chi Ting, die doet niet aan Sinterklaas) gegeten. Als voorgerecht paddestoelen (ei, tomaat, mayonaise en sla), als 'tussendoorgerecht' fruitsalade (met appel, druif, peer, citroensap, tomaat, ananas +mandarijn) en als hoofdgerecht pannekoeken (die iedereen zelf gebakken heeft). Natuurlijk hadden we ook een nagerecht, een 3liter bak ijs!! Er zat vanille, aardbei en chocolade ijs in, erg lekker. Voordat we het nagerecht hebben gegeten hebben we de kado's uitgepakt. Iedereen vond z'n kado's helemaal geweldig (natuurlijk) en tussendoor hebben we ook nog kruidnootjes gegeten. Ondertussen ben ik ook min of meer verslaafd aan een spel genaamd Mechwars. Maar dat duurt nog 286 uur (vanaf vandaag 15hr = 16 uur in Nederland) voordat het eindigt. Beuh. Dat was het wel zo'n beetje, volgende week examen week en maandag 17 december vlieg ik met Easyjet naar huis... Vier januari is er een meeting van Mechwars!
Doeg.
Sandra.

PS: ik ga naar een studentenhuis verhuizen, adres:
St. Christopher's Close
Flat 16d
Fishbourne Road East
Chichester
West Sussex
PO19 3RD
England.